Snelle tip: Facebook post inplannen

Zoals in deze blogpost al beschreven, is het raadzaam om vooraf te bedenken wat je als bedrijf of organisatie wil plaatsen op Facebook. Hiervoor kun je het beste een kalender maken waarin je beschrijft welke content je op welke datum wilt plaatsen. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door berichten in Facebook in te plannen. Deze berichten worden dan automatisch gepubliceerd op het moment dat jij hebt uitgekozen.

Onderstaande methode werkt het best vanaf een pc of desktop. In de mobiele app heb ik deze methode niet getest.

Stap 1: Schrijf je bericht

Log in op Facebook en maak je bericht op zoals je dit normaal ook zou doen in Facebook. Wanneer je hiermee klaar bent, klik je niet op “plaatsen”, maar op het klokje links onderin.

Facebook bericht schrijven

Stap 2: Kies de datum en tijd

In de volgende invulvelden kun je bepalen wanneer je bericht wordt gepubliceerd en op welke datum. Wanneer je dit hebt ingevuld, klik je op “plannen”. Je Facebook post wordt nu pas zichtbaar op het moment dat jij hebt uitgekozen!

Facebook bericht inplannen

Je ingeplande berichten bekijken/ wijzigen

Door op het tabblad “activiteit” en vervolgens op “geplande berichten” te klikken krijg je een overzicht van je ingeplande berichten. Hier kun je ze eventueel wijzigen of verwijderen. Het verwijderen gaat als volgt: ga met je muis over het bericht heen. Rechts bovenin wordt een rechthoekje met een pijltje zichtbaar. Zodra je op dit rechthoekje klikt, krijg je een keuze optie om het berichte verwijderen.

Facebook tab activiteit